איך מזהים מתי מדובר בהתמכרות?
השפעת השימוש במריחואנה (או שבשמותיו האחרים גראס או קנאביס) תלויה מאוד במינון בו משתמשים ובנתונים הפיזיולוגיים של כל אחד. לכן, חשוב להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולשים לב מתי העישון הופך מבילוי עליו יש שליטה מוחלטת ומתי מדובר כבר על התמכרות. אנו במרכז אור מציעים תכנית גמילה ממריחואנה במיוחד עבור אנשים עסוקים שאינם רוצים להתנתק לחלוטין משגרת חייהם וגם מודעים לכך שקיימת בעיה אך לא מסוגלים לפתור אותה בעצמם.
ישנם מספר תסמינים שכאשר אחד מהם או יותר מופיעים, זה הזמן לחפש טיפול:
- תופעות לוואי המאפיינות שימוש מוגבר בסם: כאמור, כל אדם בנוי אחרת ולכן תופעות הלוואי משתנות מאחד לאחר. עם תופעות הלוואי נמנות: תוקפנות, התקפי חרדה, בעיות שינה ועוד.
- רצון חזק לשימוש במריחואנה: אם החשק לעשן חזק מאוד, אתם מרגישים אותו לאורך זמן ולא רק ברגעים מסוימים.
- התעסקות מוגזמת בהשגת הסם: מריחואנה קלה להשגה מסמים קשים ואף מותרת, למשל כשזהו קנאביס רפואי. עדיין, כאשר מדובר על כמות מוגברת עולה הצורך לתכנן מהלכים ולפעול בדרכים שונות כדי להשיג את הסם. אם אתם מוצאים את עצמכם מתכננים וחושבים איך להשיג את מנת הסם הבאה ישנה בעיה.
- צורך בכמות שהולכת וגוברת: אם הכמות שעישנתם לפני חודש או חודשיים כבר אינה משפיעה ובשל כך אתם מגבירים את הכמות ו/או תדירות העישון אתם נמצאים כבר במצב של התמכרות והגוף פיתח תלות בסם.
הסם לא מפריע בחיי היום יום. למה עדיין הגמילה חשובה?
לא תמיד אנחנו מודעים עד כמה חומר או הרגל מסוים שאנו מפתחים בו תלות מאפיל על דברים אחרים בחיים. לא צריך להגיע למצב של שפל מוחלט כדי להבין שהמצב כעת אינו טוב וכדאי להתחיל בתהליך גמילה ממריחואנה. ככל שתמתינו עם תהליך הגמילה כך תרגישו כיצד הסם תופס חלק גדול יותר בחייכם, כיצד דברים ואנשים קרובים ואהובים נדחקים הצידה ובהדרגה תרגישו גם יותר תופעות לוואי פיזיות ורגשיות שגורם השימוש המוגבר בסם. מסרטים ותוכניות אנו רגילים לראות דמות מסוימת של מכורים, לרוב כאלה שנמצאים במצב של התמכרות חמורה. לא חייבים להיות במצב הזה על מנת להיחשב מכורים ורצוי מאוד להתחיל בטיפול הרבה לפני כן.
האם אפשר להיגמל ממריחואנה תוך כדי שגרת החיים?
תלוי במצב בו אתם תופסים את העניין ומתחילים בטיפול. מכורים בצורה חמורה יצטרכו כנראה תהליך גמילה ממושך במכון גמילה בו ישהו באופן רציף מבלי לצאת, אך הדבר לא חייב להיות כך. אנחנו במרכז אור מציעים תכנית גמילה שהוכחה כמוצלח מאוד ויעילה מבלי להפסיק את שגרת החיים. היא מיועדת לאנשים עסוקים שאינם רוצים להפסיק את שגרת חייהם אך התנאי הוא שישנה מודעות להתמכרות וגם רצון להיגמל.
כיצד נעשית הגמילה במרכז אור?
אצלנו ההתייחסות אל כל מטופל היא באופן אינדיבידואלי. אם מכוני גמילה סטנדרטיים מזכירים במידה מסוימת צבא ואולי אפילו כלא, אצלנו כל אחד הוא מטופל שלו בונים תוכנית גמילה המתאימה לו. מרבית הטיפול נעשה במפגשים פרטניים בין מטופל למטפל מומחה. מלבד המפגשים ישנו ליווי שניתן24/7 בכל רגע על מנת לתת מענה ותמיכה ברגעים של שבירה או חולשה. יש גם מפגשים קבוצתיים בזום שנעשים בצורה אנונימית. חלק נוסף וחשוב הוא טיפול זוגי או משפחתי, כי לא רק המטופל צריך להיכנס לתהליך ולעבור שינוי דפוסים והרגלים אלא גם משפחתו והקרובים לו צריכים לתת לו את כל הגב לכך.
מרגישים שעישון המריחואנה עבר מבילוי חברתי קליל להתמכרות מזיקה ובלתי נשלטת? אל תישארו לבד. אנו במרכז אור כאן בשבילכם