תסמינים לאכילה רגשית הדורשת טיפול
בואו נודה באמת: היום אכילה שאינה נובעת דווקא מרעב היא חלק מהרגלי האכילה של רובנו. בעידן השפע רובנו לא מקשיבים במאה אחוזים לצרכי הגוף הן מבחינת כמות המזון שאנו אוכלים, מבחינת תדירות האכילה ומבחינת סוג המזון שאנו מכניסים לגופנו. רבים אוכלים מתוך הרגל, שעמום או כחיפוי על תחושה לא חיובית אחרת ולא מתוך תחושת רעב. עולה השאלה: אם התופעה נפוצה מאוד והפכה לחלק מהחיים המודרניים, במיוחד המערביים, איפה עובר הגבול בין אכילה רגשית סבירה לכזו הנחשבת להתמכרות ודורשת גמילה מאכילה רגשית ואיך ניתן לטפל בכך?
- השמנת יתר: אחד התסמינים הבולטים לאכילה רגשית הוא השמנת יתר. היום השמנת יתר כבר נחשבת למחלה. עם זאת, לא כל מי שמפתח אכילה רגשית משמין בטווח הקצר. הדבר תלוי בנתונים נוספים כמו נטייה גנטית, גיל ועוד. לכן, חשוב לשים לב לתסמינים נוספים.
- עייפות וחוסר אנרגיות: אכילה מוגזמת של מזונות שאינם בריאים תגרום לעייפות וחוסר אנרגיה, במיוחד מזונות עתירי סוכר.
- חוסר איזון בתחושות הרעב והשובע, רעב שמגיע באופן פתאומי
- בחירה במזונות עתירי שומן וסוכר שרק מגבירים את האכילה ואינם מביאים לשובע אמיתי ותחושת רוגע. הדגש הוא על חטיפים או על מוצרים מהירים המגיעים בחבילות ואריזות
- אכילה באופן לא מודע עד כדי "חיסול" אותם מוצרים: גלידה, ופלים, חטיפים ועוד במקום לאכול כמות מדודה והגיונית
- התחלת האכילה בתחושת הנאה וסיפוק וסיומה בתחושת אשמה.
- פיתוח הפרעות אכילה כמו בולמיה.
מדוע חשוב לטפל באכילה רגשית?
אכילה רגשית תגרום עם הזמן להשמנת יתר ואף עלולה להביא למחלות כמו סוכרת, מחלות לב ועוד, מחלות אשר הפכו מרכזיות בעידן המודרני. בנוסף, הדבר עלול לגרום להפרעות רגשיות: תחושות אשם, ירידה בביטחון העצמי, דיכאון ועוד. כאשר מגיעות תחושות אלה אין ספק שהאכילה לא נעשית מתוך רעב וגם לא בשליטה וחשוב לטפל בעניין.
איך ניתן לטפל באכילה רגשית?
אמנם האכילה באה בעיקר לפצות על תחושות ורגשות שאיננו רוצים להתמודד איתם כמו שעמום, לחץ, פחד ועוד, לכן, בטיפול באכילה רגשית שנעשה אצלנו במרכז אור ישנו טיפול רגשי נפשי שיסייע לנגמל לשלוט באכילה שלו ולקבוע מה לאכול ומתי.
כיצד נעשה הטיפול במרכז אור?
אנו בונים תוכנית טיפול לכל אחד מהמטופלים בהתאם לתכונות האופי שלו, גיל, מצב בריאותי ועוד. אצלנו עיקר הטיפול נעשה במפגשים פרטניים בין מטופל לבין המטפל המומחה להתמכרויות. בנוסף ישנם מפגשים קבוצתיים הנעשים בצורה אנונימית, ליווי ומענה 24/7 כדי להיות שם עבור המטופל רגעים של חולשה ושבירה ובנוסף אנו מעניקים גם טיפול זוגי או משפחתי מתוך הבנה ששינוי בהתייחסות לאוכל אינה קלה ועל בן/ בת הזוג או המשפחה לשתף פעולה ולבצע התאמות, תוך שינוי דפוסים והרגלים שלהם כדי ליצור סביבה תומכת.
מוצאים את עצמכם במטבח בשעות לא שעות? אוכלים מתוקים ללא שליטה? אל תתעלמו, הדבר דורש טיפול. אנו במרכז אור מציעים לכם תוכנית טיפול שתחזיר את האוכל למקומו המתאים בחיים שלכם.