

גמילה ממריחואנה
גמילה ממריחואנה – מרכז אור
השפעת השימוש במריחואנה (או שבשמותיו האחרים גראס, וויד או קנאביס) תלויה מאוד במינון בו משתמשים ובנתונים הפיזיולוגיים של כל אחד. לכן, חשוב לשים לב מתי העישון הופך מבילוי, או אלמנט הרגעתי כזה או אחר עליו יש שליטה מוחלטת, להתמכרות הפוגעת בתפקוד ובחיי היומיום. אנו במרכז אור מציעים תכנית גמילה ממריחואנה במיוחד עבור אנשים שאינם רוצים להתנתק לחלוטין משגרת חייהם וגם מודעים לכך שקיימת בעיה אך לא מסוגלים לפתור אותה בעצמם.
איך מזהים מתי מדובר בהתמכרות?
ישנם מספר תסמינים שכאשר אחד מהם או יותר מופיעים, זה הזמן לחפש טיפול:
- תופעות לוואי המאפיינות שימוש מוגבר בסם: כאמור, כל אדם בנוי אחרת ולכן תופעות הלוואי משתנות מאחד לאחר. עם תופעות הלוואי נמנות: מחסור באנרגיה ובאמביציה, בעיות בזכרון, התקפי חרדה, בעיות שינה ועוד.
- שינויים בתפקוד היומיומי: אם השימוש במריחואנה חולש על חיי היומיום ברמה בה אינכם מסוגלים לבצע פעולות כגון: דאגה לצרכים בסיסיים כמו קניות, סידורים, תשלום חשבונות, אכילה מגוונת ומזינה ועוד, או נמנעים מדברים שבעבר נהנתם מהם, המריחואנה נמצאת בשליטה.
- התעסקות מוגזמת בהשגת הסם: מריחואנה קלה להשגה מסמים קשים ואף מותרת, למשל כשזהו קנאביס רפואי. עדיין, כאשר מדובר על כמות מוגברת עולה הצורך לתכנן מהלכים ולפעול בדרכים שונות כדי להשיג את הסם. אם אתם מוצאים את עצמכם מתכננים וחושבים איך וכיצד לרכוש את הכמות הבאה, ומרגישים ריקנות ותסכול אל מול אלו, ישנה בעיה.
- צורך בכמות שהולכת וגוברת: אם הכמות שעישנתם לפני חודש או חודשיים כבר אינה משפיעה ובשל כך אתם מגבירים את הכמות ו/או תדירות העישון אתם נמצאים כבר במצב של סבילות גבוהה ותלות בסם.
הסם לא מפריע בחיי היום יום. למה עדיין הגמילה חשובה?
לא תמיד אנחנו מודעים עד כמה חומר או הרגל מסוים שאנו מפתחים בו תלות מאפיל על דברים אחרים בחיים. לעיתים השימוש במריחואנה מזיק בצורה בה נתקשה לזהות אותה. לא צריך להגיע למצב של שפל מוחלט כדי להבין שהמצב כעת אינו טוב וכדאי להתחיל בתהליך גמילה. ככל שתמתינו עם תהליך הגמילה כך תרגישו כיצד הסם תופס חלק גדול יותר בחייכם, כיצד דברים ואנשים קרובים ואהובים נדחקים הצידה ובהדרגה תרגישו גם יותר תופעות לוואי פיזיות ורגשיות שגורם השימוש המוגבר בסם. מסרטים ותוכניות אנו רגילים לראות דמות מסוימת של מכורים, לרוב כאלה שנמצאים במצב של התמכרות חמורה. לא חייבים להיות במצב הזה על מנת להיחשב מכורים ורצוי מאוד להתחיל בטיפול הרבה לפני כן.
האם אפשר להיגמל ממריחואנה תוך כדי שגרת החיים?
בהחלט. הדבר אומנם תלוי בזמן ובמצב בו אתם תופסים את העניין ומתחילים בטיפול, ומכורים בצורה חמורה יצטרכו כנראה תהליך גמילה ממושך ואקוטי יותר, אך הדבר לא חייב להיות כך. אנחנו במרכז אור מציעים תכנית גמילה בהתאמה אישית, אשר הוכחה כמוצלחת מאוד ויעילה מבלי להפסיק את שגרת החיים. היא מיועדת לאנשים בעלי חיים מלאים ותפקוד גבוה שאינם רוצים להפסיק את שגרת חייהם, בתנאי שישנה מודעות להתמכרות וגם רצון להיגמל.
כיצד נעשית הגמילה במרכז אור?
אצלנו ההתייחסות אל כל מטופל היא באופן אינדיבידואלי. אם מכוני גמילה סטנדרטיים מזכירים במידה מסוימת צבא ואולי אפילו כלא, אצלנו כל אחד הוא מטופל שלו בונים תוכנית גמילה המתאימה לו. מרבית הטיפול נעשה במפגשים פרטניים בין מטופל למטפל מומחה. מלבד המפגשים ישנו ליווי שניתן24/7 בכל רגע על מנת לתת מענה ותמיכה ברגעים של שבירה או חולשה. יש גם מפגשים קבוצתיים בזום שנעשים בצורה אנונימית. חלק נוסף וחשוב הוא טיפול זוגי או משפחתי, כי לא רק המטופל צריך להיכנס לתהליך ולעבור שינוי דפוסים והרגלים אלא גם משפחתו והקרובים לו צריכים לתת לו את כל הגב לכך.
גמילה ממריחואנה מטופלת בצורה מיטבית על ידי מומחים לנושא. ההתמכרות פוגעת קשות במהלך חייהם התקין של המכורים ויש קושי רב להיחלץ ממנה ללא סיוע מקצועי. מכור אשר מודע למצבו או שבני משפחתו מוטרדים ממצבו יזכה לתוכנית גמילה המותאמת היטב למצבו וצרכיו. הצלחתה היא רבת משמעות ותתרום רבות להמשך חיים נורמאטיביים עבורו. "מרכז אור" לטיפול בהתמכרויות עוסק בתחום, וניתן לקבל ממנו מידע רב.
גמילה ממריחואנה – על ידי צוות מומחים
גמילה ממריחואנה מתבצעת על ידי צוות הכוללת עובדת סוציאלית, שהינה מנהלת תוכנית מנוסה, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, רופאים, אחים ואחיות, מטפלים אלטרנטיביים ובעלי מקצוע אחרים. כל אחד תורם חלקו באופן אישי ויחד הם מהווים צוות מגובש הדן על כל מטופל, מחפש ומוצא פתרונות טיפול מותאמים. כל מטופל מגיע במצב אחר, אבל מרבית התופעות מטרידות את כולם ברמה כזאת או אחרת. הוא הופך להיות אפתי לסביבה, אינו מקיים קשרי זוגיות ומשפחה יציבים, מפסיק לעבוד בצורה רציפה וקשרי החברה שלו מתערערים. במקרים מסוימים, הוא מודע למצב ומגיע לבקש עזרה, במקרים אחרים בני המשפחה דוחפים לכך מתוך רצון לעצור את ההידרדרות ולהביא שיפור במצבו. כך הם גם הופכים לשותפים לתהליך הטיפול.
טיפול בשני שלבים
הגמילה נעשית בשני שלבים. הראשון היא מניעה מוחלטת או הדרגתית של צריכת הסם. בשלב זה יחווה המטופל בתופעות של דיכאון וחרדות, בעיות שינה, חוסר שקט פנימי ועוד. הם יעברו באיטיות ובהדרגה. לאחר מכן יתחיל סבב שיחות ופעילויות שונות שמטרתן היא עידוד המטופל למציאת כוחות נפשיים פנימיים אשר יגרמו לו לצאת בעצמו מהמצב. הם יתארו לו עתיד טוב וורוד יותר – שונה בהרבה מזה שהוא היה מצוי בו. זאת היא הדרך הטובה והבדוקה לכך שהוא לא ישוב לצרוך סם.
מרכז עם צוות מסור
"מרכז אור" לטיפול בהתמכרויות עוסק בתחום ומומלץ לקבל ממנו טיפול מקצועי המלווה ביחס אישי. הוא כולל ייעוץ, ליווי ותמיכה רבה ועוד. מנהלי המרכז הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר המגיעים, בין היתר, ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים ועוד. הם חדורי מטרה ומסורים לתפקידם וישמחו לשרת נוספים.
מרגישים שעישון המריחואנה עבר מבילוי חברתי קליל ודרך הירגעות, להתמכרות מזיקה ובלתי נשלטת? אל תישארו לבד. אנו במרכז אור כאן בשבילכם.