טיפול גמילה מאלכוהול
מינונים ואיזון הינם קריטיים בחיי היומיום של כל אחד ואחת. הדבר נכון לגבי אלמנטים שונים כמו תזונה, ספורט, עבודה לעומת מנוחה ועוד. אלכוהול, הוא רכיב שיש לשים בו לב למינון. יין אדום במידה נחשב לבריא וטוב, אך כאשר ישנו המעבר של הגבול הדק שבין שתיה במידה ובשליטה להתמכרות ואיבוד שליטה, אלכוהול מעמיד את המתמכר אליו בסכנות, כמו פגיעה בבריאותו, נהיגה בשכרות והתנהגות אלימה גם כלפי אנשים קרובים ואהובים. כאשר אדם שם לב שהוא מחליק במדרון המסוכן ומתדרדר לקראת התמכרות בלתי נשלטת, תוך פגיעה בהתנהלות היומיומית, זה הזמן שלו לתפוס את עצמו ולהתחיל בתהליך גמילה.
תסמינים להתמכרות לאלכוהול
בניגוד לסמים, במיוחד כאלו קשים שהשימוש בהם אסור על פי חוק, עם אלכוהול העניין אחר. אמנם מתחת לגיל 18 מכירת אלכוהול אסורה, אך מעל גיל זה המכירה וגם השימוש מותרים. לכן, דווקא עם אלכוהול יש להיות עם היד על הדופק ולשים לב היטב מתי השימוש מתוך הנאה הופך להתמכרות. כמה תסמינים שיש שים לב אליהם:
- קשה לשלוט בכמות: אם אתם שמים לב שאתם רוצים להגביל את הכמות אך לא מצליחים, הדבר צריך להדליק נורה אדומה וכדאי לבדוק דרכים להפחתה, לרבות תוכניות גמילה בהמשך.
- רצון חזק שמאפיל על רצונות אחרים: אם הרצון לצרוך אלכוהול חזק מאוד, מעסיק אתכם רבות וגם מאפיל על רצונות אחרים כמו תחביבים, מפגשים חברתיים ועוד.
- התעסקות בהשגת האלכוהול: כאמור, אלכוהול ניתן לרכוש בקלות יחסית. אך עם זאת, אם האנשים הקרובים לכם שמו לב לכך שמתפתחת בעיה והניסיון להגביל אתכם גורם להתעסקות מוגברת ולתכנון כיצד להשיג את האלכוהול- ישנה בעיה.
- עליה בכמויות ובתדירות השתיה להשגת השפעה: אם הגעתם למצב בו על מנת להרגיש את ההשפעה הרצויה אתם מעלים בהדרגה את כמויות האלכוהול או שותים בתדירות גבוהה יותר, הדבר מצביע על כך שהגוף פיתח סבילות גבוהה לאלכוהול והעלייה בכמות אשר הינכם צורכים יכולה לגרום למחלות, ולהתמכרות.
התמכרות לאלכוהול- איך יוצאים מזה?
ישנן רמות התמכרות שונות, וכל אדם המתמודד עם התמכרות כזו או אחרת הוא אינדיבידואל בעל אישיות שונה, חוזקות וחולשות. לכן, אין נוסחת קסם אשר באמצעותה כל מכור יעבור גמילה. ישנם אנשים המודעים היטב לבעייתם ורוצים מאוד לפתור אותה, וישנם כאלה ששבויים כל כך חזק בעניין שחייבת להיות התערבות של אנשים חיצונית. אנו במרכז אור מתמקדים בעיקר באנשים המתמודדים עם התמכרות, אשר מודעים לבעייתם, ואינם מעוניינים לשבש את שגרת חייהם, אלא לעבור תהליך גמילה במקביל אליה.
איך נעשית הגמילה במרכז אור?
במכוני הגמילה הסטנדרטיים, תהליך הגמילה דורש נוכחות מלאה במקום תוך התנתקות מוחלטת מחיי היום יום. אנו במרכז אור מאמינים שאפשר אחרת, כל עוד אדם מודע לבעיה ורוצה לפתור אותה. מעבר לכך שאנו גוף פרטי, אצלנו נבנית תכנית מעטפת- אשר הינה אישית לכל אחד ואחת. מרבית הטיפול הוא במסגרת מפגשים פרטניים בין מטופל למטפל מומחה בתחום, מפגשים שיכולים להיות פנים אל פנים, בזום או שילוב. בנוסף ישנם גם מפגשים קבוצתיים בפורמט וירטואלי. הטיפול במרכז הינו דסקרטי לחלוטין, וישנו דגש ותשומת לב רבה לפרטיות המטופל. כלי נוסף הינו טיפול זוגי או משפחתי, שכן אחד הדברים המשמעותיים ביותר בתהליך גמילה הוא לא רק חיי המכור אשר משתנים, אלא השפעת שינויים אלו על כל המשפחה /בן או בת הזוג אשר צריכים להתגייס לכך. אצלנו יכול המטופל לקבל מענה ותמיכה 24/7 בכל רגע שהוא חש צורך בכך. הצלחת התוכנית היא גבוהה מאוד, תוך מתן יחס אישי, מסור ובלתי מתפשר.
מרגישים שאתם כמהים לאלכוהול ומאבדים על כך שליטה? אל תחכו להתדרדרות ואיבוד שליטה מוחלט. אנו במרכז אור מציעים תוכנית תמיכה וליווי מותאמת אישית שתאפשר לכם להיגמל בהצלחה ולהמשיך בשגרת חייכם תוך כדי טיפול.